Rólunk

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!

Visszatekintve a távolabbi múltba, Hajdúszoboszlón a teniszélet kezdete az 1980-as esztendőre tehető, amikor az akkori Pedagógus szakszervezet közbenjárásával megépültek az első salakos teniszpályák városunkban. A városi teniszsport gyorsan be is indult, amelyet jelzett a számos városi és nemzetközi amatőr verseny megrendezése, a felejthetetlen hangulatú városi csapatbajnokságok lebonyolítása, majd az OB-s csapatbajnokságban való részvétel, amely csúcsaként az OB II-ig is eljutott a város teniszcsapata.

A közelmúltat tekintve kiemelendő 2005 tavasza, amikor a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt-nek köszönhetően elkészült a HUNGAROSPA SPORTCENTRUM, amelyben négy darab salakos teniszpályán nyílik lehetősége arra a tenisz szerelmeseinek, hogy egy kiadós edzéssel, baráti összecsapással, vagy versenyen való megméretéssel hódolhasson kedvenc sportágának. A tenisz mellett a sportcentrumban futópad, spinning kerékpár és súlyzók biztosítanak még lehetőséget sportolásra, a szabadidő aktív eltöltésére.

Nagy örömünkre 2008 februárjában átadásra került a sportcentrum legújabb létesítménye a fedett, műfüves, labdarúgás és tenisz sportágakra is alkalmas Hungarospa Sportsátor. Az átadás óta eltelt idő is igazolta, hogy milyen nagy szükség volt erre a létesítményre, hiszen városunkban kevés az olyan sportpálya, amely az időjárástól függetlenül, télen-nyáron lehetőséget biztosít a sportolásra.

Bizonyítja mindezt a kispályás labdarúgócsapatok nagyszámú jelentkezése, a teniszezők pályaigénye – hiszen ezzel megszűnt a tenisz helyi szezonalitása, mostmár télen-nyáron űzhetjük kedvenc sportágunkat – illetve lábteniszezők és kézilabdázók is igénybe vehetik a sportsátort.

2008 elején társalgó és öltöző helyiség is kialakításra került, amely kultúrált körülményeket biztosít a sportoláshoz.

Szeretettel várunk tehát minden kedves sportbarátot egész évben a strandfürdő által nyújtott kellemes környezetben, és kívánjuk, hogy mindenki töltse hasznosan és kellemesen a szabadidejét a sportcentrumban és a strandfürdőben egyaránt!

Honlapunkon betekintést nyerhet a sportcentrum életébe, az általunk rendezett, vagy a nálunk megrendezésre kerülő versenyekbe, rendezvényekbe. Mindehhez jó böngészést kívánunk!

Erdei László

Versenyzőink

ATLAS-HSE

HSE 21

Hírességeink

Madai Zoltán (1940.04.22. - 2007.08.10.)

Versenyző, pályatulajdonos. Klubjai: DEAC, Győri Vasas ETO, Újpesti Dózsa.

A II. világháború utáni hajdúsági teniszélet talán legnagyobb alakja. Családi környezetben, szinte otthon tanult meg teniszezni, hiszen édesapja a debreceni egyetemi klub tenisztelepének gondnoka volt. Többszörös országos ifjúsági és utánpótlás-bajnokként szerzett sikereket az ötvenes évek végén. Pályafutását Budapesten folytatta, helyet kapott a Galea Kupa utánpótlás válogatottban, és az európai zónadöntőben bronzérmes csapat tagja (Balázs Gyula és Babarczy József társaként). Harmadik helyezett volt a felnőtt magyar bajnokságon, a Top 10 mezőnyébe tartozott. Fiatalon Ausztriába költözött, életútja 1964-től Bécsben folytatódott. Párosban osztrák bajnok és az edzők bajnokságának többszörös győztese. Lakása és breitenfurti teniszpályája mindig nyitva állt a magyar teniszezők és barátok előtt - rendszeresen hazai edzők dolgozhattak nála (a nyíregyházi Sárréti György főállásban ott tevékenykedik), volt olyan, hogy 30-40 fős csapatokat fogadott edzőtáborozásra. 2007-ben bekövetkezett haláláig rendszeres és szeretett vendége volt a klubbunknak.

Kiss Zoltán (1980.08.18. -)

2014 nyarán kezdett rendszeresen teniszezni klubbunkban az 5-szörös magyar bajnok, 3-szoros kupagyőztes, 5-szörös válogatott labdarúgó.

Szinte egész pályafutását a Debreceni VSC játékosaként töltötte, csupán két évet töltött el Belgiumban, a KFC Germinal Beerschot csapatánál, majd 2011-ben a görög PAE Panszeraikószban légióskodott.

7 évesen kezdett focizni, a Debreceni VSC csapatánál nevelkedett. Végigjárta a Loki korosztályos csapatait. 17 évesen szerezte meg első gólját, mint profi játékos. 1999-ben a belga Germinal Beerschot csapatához igazolt, ahol 2 évet töltött el a belga első osztályban. 2001-ben visszatért a Lokihoz, ahol részese volt a csapat nagy sikereinek (Bajnoki cím, Kupa győzelem, Bajnokok ligája szereplés és Európa liga csoportkör). A DVSC kezdőjét nem lehetett nélküle elképzelni.

2011. januárjában a görög PAE Panszeraikosz csapatába igazolt, de az élvonalból való kiesés után nem hosszabbított a szerreszi együttessel.

Öt alkalommal szerepelt a válogatottban, Lothar Matthäus és Bozsik Péter irányítása alatt.

Mayer László 'Pofi' (1946.09.30 - 2022.02.03)

Versenyző, edző. Klubjai: Haladás VSE, Újpesti Dózsa, Berettyóújfalu, Fűzfő, Debreceni Universitas SE, Hajdúszoboszló.

A vasi megyeszékhely játékosaként többszörös egyéni vidékbajnok. Az 1962-1966 közötti időszakban korosztályos válogatott, Galea Kupa-csapattag. A fővárosba kerülve 1966-1968 között az Újpesti Dózsa játékosa. Három alkalommal tagja a magyar bajnokságot nyert együttesnek, szerepelt a nemzetközi Mitropa Kupán győztes csapatban, és a BEK-bronzérmes együttesben is. Legjobb hazai egyéni rangsorhelyezése: 7.

Később a keleti végekre költözött, s Berettyóújfaluban, majd Debrecenben és Hajdúszoboszlón játszott és edzősködött.

Tumbász József (1963.02.14. -)

2014-ben kezdett teniszezni a profi kick-boksz világ- és európa bajnok sportoló, a küzdősport honi élő legendája. Magyarország első profi világbajnokát tisztelhetjük benne, aki ráadásul bejutott a K-1 Japánban megrendezett fináléjába, amire magyar versenyző azóta sem volt képes. Korának egyik sztársportolója volt, a neve eggyé forrt a kick-boksszal, Aktív pályafutását 1998-ban fejezte be.

Jelenleg igazi polihisztorként éli az életét, hiszen hallhattuk szakkommentátorként az egyik sportcsatornán, láthattuk a Tűzvonalban című televíziós sorozatban, megmérette magát raliban, koronglövészetben, lovaglásban és bowlingban, nagy vadász hírében áll, illetve repülőjével száll a felhők felett. (készült a www.szon.hu cikke alapján)